четвртак, 4. фебруар 2016.

                      Welcome
                   MakeUp Girl
Kupovina sminke preko intrneta

Cao devojke nisam nesto bila aktivna ovih dana ali danas vam blogujem o kupovini sminke putem interneta. Kao sto znate danas postoje devojke koje bi dale pre 1000 dinara za neki proizvod koji se prodaje preko interneta nego da daju npr 3000 dinara za nesto sto ima da se kupi i po parfimerijama i drogerijama. Ali one ne shvataju koliko kozmetika koja se prodaje putem interneta je zapravo stetna za njihovo zdravlje. Prodavci ovakvih proizvoda kupuju sminku u kineskim robnim kucama ili preko kineskih sajtova kao sto su dresslink itd, za dosta manje novca ( npr nesto plate 500 dinara) a onda preko interneta prodaju za cak troduplu vecu cenu od one koje su oni platili.
Nazalost danas na drustvenim mrezama pogotovu na Instagramu postoje dosta ovakvih profila koji prodaju Naked, Mac ustvari prodaju kinesku sminku koja kako se to najbolje kaze 'repllika'. Svi mi znamo da postoje replike najpoznatijih brendova (npr : tasne,cipela, odece) a tako postoje i kopije sminke. Ali zasto bas Naked  i M.A.C. Pa zato sto su to dosta skupi proizvodi. Ali kako prepoznati kopiju i original? Pa prvo tako sto nikada necete kupovati preko interneta i u kineskim robnim kucama jer su to sve replike. 

Prvo kada pogledate kopiju izgleda kao original ali kada uporedite sa originalom videcete dosta razlika od boja pa do aplikatora.
Ali moram d aspomenem zapravo zasto su toliko lose kopije , ne zato sto izgledaju drugacije od originala, ne vec zbog sastava. U Koreji su uhapsili cak 170 ljudi i zaplenili vise od 1000 opasnih supstanci. Zapravo u ove replike ina previse olova , ima i u originalu ali dosta manje dok u kopijama ima vise nego sto je dozvoljeno da bi se stvorila dobra pigmentacija, takodje ima dosta zivotinjskih i ljudskih fekalija. Takodje ima i ostalih stetnih i toksicnih supstanci.

Takodje treba da znate da M.A.C da ne PROIZVODI OVAKVE PALETE!!! To su palete kupljene kod kineza za 850 dinara i na njima je zalepljena nalepnica M.A.C. A najgore je sto svu tu sminku prodaju zene i to odrasle koje cak znaju da je to stetno ali ih nije briga bitno im je samo da zarade novac. A tek sto nabijaju nenormalne cene na ove nekvalitetne i toksicne proizvode!
STOP KUPOVINI PUTEM INTERNETA!


Nadam se da vam je ovaj post pomogao da shvatite da je to opasno za vas devojke.

X

Нема коментара:

Постави коментар